Xbox-bedenker heeft plannen met bijzondere console

News
maandag, 18 maart 2024 om 15:30
xboxf1625226596
De Xbox gaat alweer meer dan 20 jaar mee. Ondanks geruchten eerder dit jaar, gaat Microsoft ook in de toekomst nog consoles maken. Maar een belangrijke persoon in de geschiedenis van Xbox heeft juist plannen met een oude en bovendien bijzondere versie van de console.
Consoles zoals ze uiteindelijk in de winkel liggen, willen er nog weleens anders uitzien dan wanneer ze voor het eerst gepresenteerd worden. De originele Xbox is een heel goed vorobeeld: het prototype van de console was een X-vormig beest. Voor hij op de markt kwam nam de console gelukkig een vorm aan die wat makkelijker in het tv-meubel paste.
Dat X-vormige prototype is daarna zelden nog gezien, maar het is nog in handen van Seamus Blackley, die wel bekend staat als de vader van Xbox. Hij laat nu via Twitter weten dat het prototype wat hem betreft iets beters verdient dan in een doos in zijn garage verstoffen. Blackley lijkt al iets in gedachten te hebben, want hij geeft aan later meer te delen.

Wat gaat er gebeuren met het Xbox-prototype?

Het is niet duidelijk wat Blackley van plan is met het prototype. Waarschijnlijk hoeven we niet te verwachten dat het op de één of andere manier alnog een commercieel product wordt. Wellicht is hij van plan om te zorgen dat het ergens tentoon wordt gesteld. We komen er vanzelf achter wanner Blackley meer nieuws heeft.
Intussen is Microsoft bezig met plannen voor een nieuwe console. De next-gen Xbox wordt volgens het bedrijf de grootste technische sprong die je ooit hebt gezien. Eind 2024 wordt ook iets onthuld over toekomstige hardware.