Xbox bedenker: “Consoles kunnen zomaar verdwijnen”

News
maandag, 05 september 2022 om 18:00
xbox series x0f1582274529
We zijn inmiddels gewend dat je een console of PC nodig hebt om te gamen, maar blijft dat zo? Volgens de bedenker van de originele Xbox is het goed mogelijk dat consoles gaan verdwijnen. Er komt namelijk steeds meer focus op cloud technologie.
In de Xbox Expansion Podcast deelde Seamus Blackley, bedenker van de originele Xbox, een opvallende mening over de toekomst van de console-industrie. Het zou volgens hem goed mogelijk zijn dat consoles zoals we die kennen gaan verdwijnen. Bedrijven moeten zich volgens Blackley voorbereiden op die mogelijkheid.
Blackley vraagt zich af of computers met grote lokale rekenkracht de toekomst zijn. Clouddiensten betekenen volgens hem dat er veel mogelijkheden zijn om lokaal veel minder krachtige machines te gebruiken en te gamen via de cloud. Als de tech industrie besluit om vooral clouddiensten te gaan aanbieden, zal de game-industrie volgens hem (moeten) volgen.
Blackley benadrukt dat het niet gezegd is dat consoles gegarandeerd verdwijnen. Maar het is mogelijk dat dat gebeurt. In dat geval moeten bedrijven als Microsoft, Sony en Nintendo daar klaar voor zijn. Ze kunnen volgens hem niet afhankelijk zijn van structuren die gaan verdwijnen.

Xbox al flink bezig met de cloud

Het verdwijnen van consoles zou Xbox op dit moment waarschijnlijk het minst in de weg zitten. De fabrikant doet al veel met abonnementsdiensten en cloud gaming. Je kunt allerlei Game Pass games spelen zonder een console of PC in huis te hebben, bijvoorbeeld via een speciale app op een smart-tv.

Populair Nieuws