Nederlandse Esports-kampioen heeft bizarre rating in F1 23

News
woensdag, 18 oktober 2023 om 10:30
f1 23f1700146674
EA en Codemasters hebben de Esports-kampioenen aan F1 23 toegevoegd. De Nederlandse kampioen Jarno Opmeer heeft alleen een wel heel bizarre rating gekregen.
Gedurende het jaar voegt Codemasters steeds nieuwe content toe aan F1 23 en wordt de game aangepast op basis van recente ontwikkelingen. Zo worden geregeld de driver ratings aangepast op basis van de prestaties van de coureurs in het echt. Deze week is er een grote update voor de game uitgekomen, met onder andere het F2 2023-seizoen, nieuwe auto-modellen en nieuwe coureurs voor de MyTeam-modus.
De coureurs in kwestie zijn de Esports-kampioenen die het F1 Esports Championship hebben gewonnen. De meeste coureurs hebben een rating die rond de 60 ligt, maar dat geldt niet voor de Nederlandse kampioen Jarno Opmeer. Hij heeft namelijk een rating van 26 en is daarmee verreweg de slechtste coureur in heel F1 23.

Waarom is de rating zo laag?

Het leek er even op dat EA en Codemasters een grap hebben gemaakt. Opmeer staat er namelijk om bekend dat hij soms ogenschijnlijk onmogelijke uitdagingen op zich neemt. Zo probeert de Esporter en YouTuber geregeld een race te winnen in de slechtste auto of in een auto met vier ontplofte banden.
Het blijkt alleen geen grap te zijn. Er is namelijk een bug opgedoken, waardoor de rating van Opmeer zo laag is. Dat heeft EA bevestigd via Twitter. Waarschijnlijk had zijn rating omgedraaid moeten zijn, dus een 62, waardoor zijn score op één lijn ligt met de andere kampioenen in F1 23.