We moeten mogelijk nog veel langer wachten op Deadpool 3

News
woensdag, 18 oktober 2023 om 11:30
deadpool 2f1699535069
Fans wachten met smart op de release van Deadpool 3. De regisseur van de film waarschuwt alleen dat het goed mogelijk is dat de release flink wordt uitgesteld.
Na twee succesvolle films gaat het avontuur van Deadpool verder in een derde film. Deze keer ook met Wolverine erin, waarvoor Hugh Jackman speciaal terugkeert om zijn adamantium klauwen te laten zien.
Deadpool 3 staat momenteel gepland om in de bioscopen te verschijnen op 3 mei 2024. De regisseur van de film, Shawn Levy, zet daar alleen grote vraagtekens bij. In een interview met TheWrap laat hij weten dat de release mogelijk uitgesteld moet worden door de aanhoudende staking van SAG-AFTRA.

“Ik weet niet eens of we officieel een releasedatum hebben. Ik weet dat het 3 mei zou worden. De staking van de acteurs en de lange pauze in de productie hebben die releasedatum echt in gevaar gebracht. We hebben de helft van de film opgenomen. Ik heb de helft van de film gemonteerd. We staan te popelen om weer aan het werk te gaan en deze film volgend jaar uit te brengen."

Hollywood op slot

De productie werd gestaakt op 14 juli, toen de acteursgilde in Hollywood opriep tot een staking voor al haar leden. De acteurs willen namelijk een hoger salaris en bovenal betere bescherming tegen het gebruik van AI in films. Zij zijn bang dat hun werk wordt vervangen door kunstmatige intelligentie.
De Writers Guild of America had dezelfde zorgen. Die gilde ging als eerste staken in mei, maar heeft recent een akkoord bereikt met de studio’s. Het lijkt er alleen niet op dat de studio’s en SAG-AFTRA binnenkort een deal sluiten.