Microsoft: “Misschien wordt Call of Duty slecht”

News
vrijdag, 21 oktober 2022 om 13:30
call of duty vanguardf1632233749
De deal tussen Microsoft en Activision Blizzard wordt flink onder de loep genomen door marktautoriteiten. Daarbij staat het mogelijk exclusief worden van Call of Duty vaak centraal. Microsoft komt nu met een bijzonder argument waarom het Call of Duty exclusief zou moeten mogen maken: misschien wordt de reeks wel slecht.
Sony en verschillende waakhonden zijn niet altijd even blij met de mogelijkheid dat Call of Duty, één van de grootste game-franchises ter wereld, een Xbox exclusive zou kunnen worden. Microsoft heeft al eerder aangegeven dat dat niet het plan is, en dat het zelfs financieel een dom idee zou zijn. Niet iedereen is overtuigd door die argumenten.
Microsoft komt nu met een nieuw argument, namelijk dat niemand zich druk zou maken om exclusiviteit als Call of Duty slecht was. Aan de Britse marktautoriteit CMA schrijft Microsoft dat de relevantie van de franchise onder gamers “verdiend of verloren wordt met elke release”. Het bedrijf wijst naar Call of Duty Vanguard, een game die zowel kritisch als onder spelers niet goed werd ontvangen.
De CMA wijst Microsoft er dan weer op dat spelers die Vanguard niets vonden oudere Call of Duty games bleven spelen. Waarop Microsoft antwoordde dat er na de release van Vanguard een daling in actieve spelers te zien was bij alle Activision games. Daarbij wordt dan weer genegeerd dat Activision zelf die daling niet aan alleen Call of Duty Vanguard toeschrijft.

Gaat de Activision Blizzard deal door?

Details daargelaten klopt het dat Microsoft niet kan weten hoe lang na de overname Call of Duty de grootmacht blijft die het nu is. Mogelijk doet het er allemaal niet toe, want hier en daar is de deal er al door, bijvoorbeeld in Brazilië. De strijd om goedkeuring in het Verenigd Koninkrijk wordt daar door het volk bepaald.

Populair Nieuws