Starfield heeft opvallend weinig bewoonde planeten

News
vrijdag, 23 juni 2023 om 10:00
2023 05 11 starfield leaksf1687505671
Tijdens de recente Starfield Showcase liet Todd Howard weten dat de game meer dan 1000 duizend planeten heeft. Nu blijkt alleen dat maar weinig planeten daadwerkelijk bewoond zijn.
Al sinds de aankondiging claimt Bethesda-baas Todd Howard dat spelers in Starfield een enorm universum kunnen verkennen. Lange tijd was het alleen onduidelijk hoe groot de ‘wereld’ nu precies zou zijn. Tijdens de Starfield Showcase vorige week werd er iets meer over duidelijk. Er zouden namelijk ruim 1000 planeten te bezoeken zijn, die bovendien met de hand gemaakt zijn.
Dat klinkt dus als een game waar je enorm veel tijd in kan steken, als je alle planeten langs wil gaan en kennis wil maken met de lokale bevolking. Maar nu blijkt dat je niet overal leven tegen zal komen. Sterker nog, in een interview met Kinda Funny Games zegt Todd Howard dat ‘ongeveer 10 procent van de planeten leven zal ondersteunen’.
Het grootste gedeelte van de planeten in Starfield zullen dus geen nederzettingen kennen, laat staan een bruisende samenleving. Daarnaast liet Howard ook weten dat er geen landvoertuigen of berijdbare dieren zijn om de planeten sneller mee te verkennen, maar er is wel een jetpack die je kan gebruiken. Je kan bovendien ook verschillende skills vrijspelen voor de zogeheten Boost Pack.

Goed nieuws voor spelers met slecht zicht

Na de Starfield Showcase kwam er kritiek op de game uit onverwachte hoek. Veel fans klaagden namelijk over de enorme kleine lettertjes in de game. Dat zou het soms al moeilijk leesbaar maken voor het gros van de spelers, maar helemaal voor spelers met slecht zicht.
Volgens Howard hoeven die spelers zich alleen geen zorgen te maken. Volgens de topman van Bethesda is het namelijk mogelijk om de fontgrootte aan te passen. Een feature waar hij naar eigen zeggen ook dankbaar gebruik van maakt.