Wordt Nyck de Vries al halverwege het F1-seizoen vervangen?

News
donderdag, 11 mei 2023 om 16:00
nyck de vries gp miami 2023f1683805490
De F1-carrière van Nyck de Vries is mogelijk korter dan hij had gehoopt. Naar verluidt wil Helmut Marko snel resultaat zien van de Nederlander, anders wordt hij mogelijk al tijdens het seizoen vervangen.
Vorig jaar wist Nyck de Vries met zijn invalbeurt voor Alexander Albon een indrukwekkend debuut te maken. In zijn eerste race wist hij als negende te eindigen in de Grand Prix van Italië met maar weinig voorbereiding. Die prestatie leverde hem een stoeltje bij AlphaTauri voor 2023 op.
Maar dit seizoen weet de Nederlander nog niet veel indruk te maken. Hij is één van de twee coureurs, samen met Logan Sargeant, die nog geen punt heeft gescoord en De Vries is daarnaast ook betrokken geweest bij meerdere incidenten.
Naar verluidt begint het geduld bij Helmut Marko al een beetje op te raken. Volgens Motorsport.com wil de adviseur van Red Bull Racing verbeteringen zien en daarvoor heeft De Vries tot de Grand Prix van Spanje. Met daarvoor Imola en Monaco op de kalender zijn dat dus drie races. Kan hij dan geen indruk maken, dan wordt Nyck de Vries mogelijk al halverwege het seizoen vervangen.

Wie wordt de vervanger van De Vries?

Volgens Motorsport.com staat de vervanger voor de man uit Sneek ook al klaar. Het plan zou namelijk zijn om Daniel Ricciardo in de AlphaTauri te zetten. De Australiër is begin dit jaar weer terug bij Red Bull Racing, sinds zijn contract bij McLaren is uitgekocht.
Ricciardo is tot nu toe voornamelijk bezig geweest in de simulator en heeft het team geholpen met de ontwikkeling van de RB19. Hij heeft daarbij indruk gemaakt op Christian Horner, waardoor hij sowieso in de Red Bull mag stappen voor een Pirelli-test op Silverstone. Maar mogelijk levert het de Australiër dus al snel meer op.