Update - Rabobank storing is probleem met iDEAL

News
donderdag, 11 mei 2023 om 15:46
Rabobank-klanten kunnen momenteel problemen ervaren bij het regelen van hun bankzaken. De bank lijkt namelijk last te hebben van een storing. Op Allestoringen is een flinke piek van meldingen te zien.

Update 2 - Storing voorbij

De storing bij Rabobank is verholpen, zo is te lezen op de website van de bank. Ook op Allestoringen is de grootste piek inmidels voorbij. Als het goed is kunnen alle betalingen weer worden afgerond.

Update - Problemen liggen bij iDEAL

Inmiddels is er enige duidelijkheid over wat er precies aan de hand is: iDEAL werkt niet naar behoren. Rabobank meldt dat je betalingen via iDEAL mogelijk niet kunt afronden door een technisch probleem. iDEAL zelf maakt daar dan weer geen melding van, maar er zijn nu wel meldingen op Allestoringen van een storing met de dienst, al zijn het er betrekkelij weinig.
Oorspronkelijk bericht:
Het zou kunnen dat je momenteel niet bij je bankzaken kunt als Rabobank klant. Op Allestoringen komen het afgelopen half uur veel meldingen binnen van een storing. Rabobank lijkt (nog) niet op de hoogte van problemen.
Via Twitter is bijvoorbeeld nog niets te lezen over deze nog altijd stijgende piek. Er worden weliswaar problemen afgehandeld, maar dat zijn zaken die al een tijdje lopen. Ook op de site van de bank wordt nog gemeld dat er geen storingen bekend zijn.
Het sleutelwoord is daar natuurlijk "bekend". Het kan zijn dat de problemen nog grotendeels onder de radar blijven. Veel duidelijkheid is er dus niet, maar als de problemen aanhouden lijkt het redelijk om daar vroeg of laat commicatie van te verwarchten vanuit de bank.

Wanneer is de storing voorbij?

Het is helaas moeilijk in te schatten hoe lang een storing duurt. Het is niet al te lang geleden dat ING bijvoorbeeld een urenlange storing had. Maar soms verdwijnen problemen als sneeuw voor de zon. Er is momenteel geen beter advies dan het later nog eens te proberen.

Populair Nieuws