Daniel Ricciardo gaat in de RB19 rijden op Silverstone

News
woensdag, 10 mei 2023 om 14:00
daniel ricciardo gp australie 2023f1681975693
Sinds dit jaar is Daniel Ricciardo weer terug bij de familie van Red Bull Racing. De Australiër mag binnenkort ook gaan rijden in de RB19, op het circuit van Silverstone.
De afgelopen twee seizoenen zijn niet zoals verwacht verlopen voor Daniel Ricciardo. Hij werd bij McLaren binnengehaald als de nieuwe ster, die het team mogelijk kon helpen om de strijd aan te gaan met de top. Maar in plaats daarvan vielen de resultaten enorm tegen en werd hij beide seizoenen ruim verslagen door teamgenoot Lando Norris.
Nadat McLaren de Australiër heeft uitgekocht om Oscar Piastri in de McLaren te stoppen, is Ricciardo weer terug bij Red Bull Racing als testcoureur. Die functie mag hij binnenkort gaan vervullen in de echte RB19. Dat laat Ricciardo weten aan ESPN.

“Ik zal in de RB19 gaan rijden in juli, na de Grand Prix van Groot-Brittannië op Silverstone. Ik mag een test voor Pirelli uitvoeren. Misschien rijd ik ook wel in een Pirelli-test in Monza in september. Ik zal na een aantal maanden voelen hoe het is.”

Vertrouwen vanuit Red Bull Racing

Eerder dit jaar hintte Christian Horner er al naar dat Ricciardo mogelijk een test mag uitvoeren voor Red Bull Racing. De teambaas is erg tevreden met de verrichtingen van de Australiër tot nu toe. Volgens Horner brengt hij niet alleen veel positiviteit, maar ook belangrijk werk. Zo is Ricciardo veel terug te vinden in de simulator en doet hij ontwikkelwerk voor de RB19.

Populair Nieuws