Update - ING storing geeft problemen met internetbankieren

News
dinsdag, 21 maart 2023 om 10:44
ING klanten kunnen het momenteel moeilijk hebben met het regelen van hun geldzaken. Het ziet er namelijk naar uit dat er sprake is van een storing. Het aantal meldingen neemt snel toe.

Update - ING storing voorbij

Als het goed is kun je weer normaal bankieren bij ING. De meldingen van een storing zijn weer gezakt en blijven ook weer stabiel laag. Ook klanten op Twitter krijgen te horen dat de problemen voorbij zijn.
Oorspronkelijk bericht:
Als je momenteel niet kunt bankieren via ING ben je niet alleen. Op Allestoringen is te zien dat veel klanten momenteel problemen ondervinden. Sinds even na 10.00 schiet het aantal meldingen in alarmerend tempo omhoog, eerst tot voorbij de 1000, maar inmiddels is de piek in korte tijd gestegen tot bijna ruim 16.000.
Dat aantal is zeker niet niks, maar ING maakt zelf nog geen melding van een storing via de website of op Twitter. De problemen zijn op het moment van schrijven ook nog niet heel lang geleden begonnen, dus er is nog niet veel tijd geweest om te reageren. Helaas betekent dat ook dat er weinig duidelijkheid is over de situatie.
Bij langdurige storingen geeft ING meestal updates via Twitter, zoals bijvoorbeeld tijdens de storing van vorige week. Als deze storing aanhoudt heeft het dus zin om de social media-kanalen van de bank in de gaten te houden. Ook is er een speciale storingen-pagina op de website van de bank.

Wanneer is de ING storing verholpen?

Momenteel is er nog weinig positiefs te melden over het aantal meldingen van een ING storing. Dat gezegd hebbende komt het voor dat een storing net zo snel opklaart als dat hij begint. In ieder geval blijft het altijd een goed idee om het gewoon later nog eens te proberen als er iets niet werkt.