Wordt HBO Max streamen straks gratis?

News
dinsdag, 09 augustus 2022 om 15:30
hbo maxf1650354911
Er liggen heel wat verandering in het verschiet voor HBO Max. De dienst is net in Nederland, maar gaat nu al in zekere zin verdwijnen. Nu overweegt moederbedrijf Warner Bros. Discovery ook nog eens een gratis manier om HBO content te streamen (via Variety).
We kunnen alvast gedag gaan zeggen tegen HBO Max zoals we dat in de laatste maanden hebben leren kennen. De dienst gaat vanaf volgend jaar samen met Discovery+ in een nieuwe streamingdienst. Maar dat is niet de enige grote verandering die er mogelijk aan zit te komen.
Tijdens de kwartaalbespreking van Warner Bros. Discovery gaf CEO David Zaslav aan dat er mogelijk een gratis streamingdienst met advertenties zou komen. Deze zou geïntroduceerd worden nadat de fusie van HBO Max en Discovery+ rond is. Met zo’n streamingdienst kunnen klanten die geen abonnementsgeld willen betalen toch content zien van zowel HBO als Discovery.

Komen er HBO Max programma’s op deze dienst?

We moeten er wel rekening mee houden dat deze nieuwe dienst waarschijnlijk niet omschreven kan worden als ‘gratis HBO Max’. Er wordt aangegeven dat de content op deze gratis streamingdienst niet hetzelfde zal zijn als die op de premium dienst. Wellicht dat sommige programmering hetzelfde zal zijn, maar er wordt gesproken van content die zou passen bij een gratis dienst, die niet logisch is voor een betaalde streamingdienst.
Het gaat niet al te lang duren voor we wat meer horen over deze potentiële gratis dienst. Nog aan het eind van dit jaar wil het bedrijf meer laten weten over deze plannen. Wat dat zegt over een eventuele lanceringsdatum is afwachten.

Populair Nieuws