Wordt er een nieuwe Super Mario game onthuld binnenkort?

News
woensdag, 05 april 2023 om 11:30
super mario odyssey trailer uitgebracht 119587f1680685257
We hebben al lange tijd geen nieuw avontuur meer gehad met Super Mario in de hoofdrol. Mogelijk komt daar binnenkort verandering in, zo laat Shigeru Miyamoto weten.
Het is een grote week voor Super Mario. Vanaf vandaag is namelijk de Super Mario Bros. Movie in de bioscoop te zien. Het is de eerste film voor het meeste iconische gamekarakter sinds de live-action film in de jaren ‘90. Daarnaast is er ook recent een Super Nintendo World attractiepark geopend, waar de loodgieter uiteraard een grote rol speelt.
Ondertussen is het wel alweer een tijdje geleden dat Super Mario zijn eigen avontuur heeft gekregen in een game. Super Mario Odyssey is alweer bijna zes jaar oud, dus het wordt ondertussen tijd voor een nieuwe game. In een interview met Variety hint Shigeru Miyamoto ernaar dat we mogelijk niet lang hoeven te wachten op een aankondiging van een nieuwe Super Mario game.

“Ik kan niets op voorhand zeggen, maar we hebben elke twee of drie maanden een Nintendo Direct. Daar kan je het beste naar uitkijken.”

Lastige timing voor een Super Mario game

Als binnenkort een nieuwe Super Mario game wordt aangekondigd, dan is het wel de vraag waar de titel op zal verschijnen. Het einde van de Nintendo Switch lijkt namelijk in zich te komen, met steeds meer geruchten over de Nintendo Switch 2 die verschijnen.
Het zou opmerkelijk zijn als Nintendo nog een grote game als Super Mario uitbrengt op een platform die niet veel later wordt vervangen. Helemaal aangezien Mario games vaak gebruikt worden als system sellers. Als er dus een nieuw project uit de doeken wordt gedaan, dan is de kans aanwezig dat het wordt gedaan naast de aankondiging van een nieuwe Nintendo console.