‘Nintendo Switch 2 krijgt deze chip’

News
woensdag, 22 maart 2023 om 15:30
20211005 switcholed8f1633465772
Er gaan steeds meer geruchten rond over de opvolger van de Nintendo Switch en er wordt ook druk gespeculeerd. De grote vraag voor velen is wat voor specs de nieuwe console krijgt. Nu lijken er enkele aanwijzingen te zijn naar de chip die de Switch 2 gaat gebruiken.
Het is nog onbekend wat Nintendo van plan is met de opvolger van de Switch, maar wat veel klanten willen is overduidelijk. Vrijwel iedereen denkt of hoopt dat Nintendo’s volgende console gewoon een krachtigere Switch is. Dan moet alleen wel de chipset waar de console op gebaseerd is flink vernieuwd worden.
Twitter-gebruiker OreXda, die vaak kloppende informatie heeft over smartphone-chips, lijkt het één en ander gehoord te hebben over de potentiële chip van de Switch 2. De Tegra239-chip van Nvidia werd vaak genoemd, maar dat zou niet meer het geval zijn. Maar door veranderingen bij Nvidia zou het plan niet meer doorgaan.
Nieuwe chips zouden alleen pas later uitkomen dan de Switch 2 wordt verwacht. Bovendien geeft wordt in een reactie op OreXda’s tweet beweerd dat er nog altijd genoeg bewijs is dat de Tegra239 al sinds minstens september 2022 fysiek af is. Hij zou dus nog steeds kandidaat zijn voor de Switch 2, helemaal omdat de Switch ook een chip gebruikt die al een paar jaar oud was toen de Switch verscheen

Hoe krachtig wordt de Switch 2?

Het is zonder officiële specs moeilijk te beoordelen hoe krachtig de nieuwe Switch wordt. Volgens wat oudere schattingen zou hij krachtiger worden dan de Steam Deck, maar nog wel achterblijven ten opzichte van bijvoorbeeld de PS5. De Switch 2 wordt door velen in 2024 verwacht, dus heel lang zal het niet meer duren voor we meer weten.