Wordt deze acteur de nieuwe James Bond?

News
woensdag, 15 juni 2022 om 13:00
james bond no time to die stillf1632921944
Met No Time To Die nam Daniel Craig afscheid van de rol van James Bond. Natuurlijk worden er in de toekomst weer nieuwe Bond-films verwacht en er is dan ook al veel speculatie over wie de superspion gaat spelen. Een aardig populaire keuze lijkt daadwerkelijk in gesprek te zijn.
Steeds wanneer er een nieuwe James Bond gezocht wordt maakt dat nogal wat los. Er zijn veel suggesties over wie de spion kan of zou moeten spelen. Eén vaak terugkerende suggestie zou nu serieus overwogen worden voor de rol, namelijk Idris Elba.
Volgens de Britse tabloid The Sun was Elba vorig jaar in gesprek om een schurk te spelen in de volgende James Bond-film. Maar uit geheim marktonderzoek bleek dat de acteur ook door veel mensen verwelkomd zou worden als de nieuwe James Bond. Daarom zijn er nu weer gesprekken rondom de mogelijkheid dat Elba Bond gaat spelen.

Idris Elba al eerder voorgesteld

Idris Elba is in het verleden al eens geopperd als nieuwe James Bond. Als hij het wordt, zou hij de eerste zwarte acteur worden die de rol van Bond op zich neemt. Overigens is hij niet de enige zwarte acteur die als kanshebber wordt gezien: ook Regé-Jean Page (Bridgerton) is favoriet. Henry Cavill, Aidan Turner en Tom Hardy worden ook gezien als kanshebber.
Overigens kan het nog even duren voordat de nieuwe James Bond bekend wordt gemaakt. Producent Barbara Broccoli gaf in mei nog aan dat de beslissing serieus wordt genomen en we dus mogelijk nog even moeten wachten. Wat we wel weten is dat Broccoli er geen oren naar heeft om een vrouwelijke Bond te casten.