Wonder Woman had eigenlijk een massaverkrachting

News
maandag, 15 maart 2021 om 10:00
wonder woman 2 speelt zich af in de jaren 80 130435
De eerste Wonder Woman film met Gal Gadot met zeer enthousiast ontvangen door het publiek en de pers. Dat had alleen heel anders kunnen aflopen als de originele plannen door waren gegaan, want de regisseur heeft een massaverkrachting uit de film gehaald.
In het verhaal van Wonder Woman is de titelfiguur één van de Amazons. Deze krachtige vrouwen leven op hun eigen eiland en zijn afgezonderd van de rest van de wereld. Om zichzelf en anderen te beschermen trainen ze dag in en dag uit in de art of war. Een groep die pure kracht uitstraalt en waar je dus zeker geen ruzie mee wil krijgen.
In de originele plannen van Wonder Woman hadden de Amazons alleen een heel andere rol gekregen. Volgens Robin Wright, die de rol van Antiope speelt in de film, zouden de vrouwen namelijk een trauma hebben opgelopen door een groepsverkachting. Dat vertelt ze in een aflevering van Ladies Night. Toen regisseur Patty Jenkins bij het project kwam, heeft ze gelukkig een streep gezet door die plannen.

Controverse over verkrachting in Wonder Woman

Let op: dit stuk bevat spoilers over Wonder Woman 1984!
Hoewel de eerste Wonder Woman de massaverkrachting bespaard is gebleven door Patty Jenkins, kan het niet gezegd worden dat de sequel een soortgelijke scène vroegtijdig heeft geschrapt. In Wonder Woman 1984 wordt namelijk het lichaam van een willekeurige man overgenomen door de ziel van Steve Trevor (Chris Pine) en hebben ze seks. Maar wanneer de man in kwestie weer bij kennis is, blijft Wonder Woman de man misbruiken. Na de release van de film is er uiteraard veel ophef over geweest en de sequel is dan ook een stuk minder goed ontvangen dan het origineel.