Google krijgt rechtszaak voor verzamelen data incognito modus

News
maandag, 15 maart 2021 om 10:30
xgn google image
Als je dacht dat je veilig op het internet aan het browsen was in Incognito modus, dan zit je fout. Google lijkt namelijk data te verzamelen via de privé-modus, wat ertoe leidt dat ze nu een rechtszaak aan de broek hebben.
De Incognito modus van Google Chrome hoort je te beschermen van het verzamelen van data door grote bedrijven. Blijkbaar denkt Google daar toch een beetje anders over terwijl de techgigant gewoon meekijkt naar wat je aan het zoeken bent. Er hoeft waarschijnlijk niet benadrukt te worden waar de meeste mensen Incognito modus voor gebruiken, dus het gaat om best wel gevoelige inhoud.
Dat Google die data aan het verzamelen is, levert nu ook problemen ook voor de techgigant. Een tijdje geleden werd namelijk al een rechtszaak aangespannen tegen Google, waarna het bedrijf achter de succesvolle zoekmachine probeerde de zaak te laten verwerpen. Nu is de beslissing genomen door een rechter dat de rechtszaak gewoon gaat gebeuren en dat de techgigant het maar gewoon heeft te accepteren.
google home 6f1613730152

Data verzamelen in Incognito modus

Google is eigenlijk niet zelf de data aan het verzamelen in de Incognito modus. Het heeft er vooral mee te maken dat veel sites gebruik maken van producten die aangeleverd worden door Google, als je die sites bezoekt in Incognito modus, dan wordt er nog steeds data van je verzameld. Het voornaamste probleem hierin is ook dat Google niet aangeeft dat er nog steeds een zekere mate van data verzameld wordt.
De diensten voor andere websites gaat de techgigant het komende jaar in ieder geval stil leggen, maar de schade is inmiddels al gedaan. Overigens is Google niet het enige bedrijf wat problemen heeft met het illegaal verzamelen van data. Aan de andere kant van de vijver, bij concurrent Apple, gaat het ook allemaal niet heel soepel, ook zij hebben de zoveelste rechtszaak van het jaar te pakken.

Populair Nieuws