Woekerprijzen voor PS5 op Marktplaats en Ebay

News
vrijdag, 18 september 2020 om 15:00
ps5 controllerf1592919068
Het zat er natuurlijk aan te komen. Met de enorme vraag naar de PS5 en de beperkte voorraad zijn er snel exemplaren opgedoken op Marktplaats en Ebay waar woekerprijzen voor gevraagd worden.
Veel mensen hebben gisteren en vandaag geprobeerd om een PlayStation 5 te bemachtigen via verschillende webshops. Dat is slechts een klein percentage van de potentiële kopers gelukt, omdat de vraag naar de next-gen console van Sony enorm groot is en er slechts een beperkte voorraad aanwezig is.
Dat heeft ervoor gezorgd dat een aantal mensen die het gelukt is om een reservering voor de PS5 te plaatsen die ook meteen in de verkoop zetten. Natuurlijk voor een veel hogere prijs dan de 499 en 399 euro adviesprijs voor respectievelijk de disk versie en de All Digital versie van de PlayStation 5, dat meldt het Algemeen Dagblad. Op Marktplaats worden de next-gen consoles aangeboden voor een kleine meerprijs van 550 euro voor de normale versie tot woekerprijzen die oplopen tot 800 euro voor de All Digital editie - het dubbele van de adviesprijs.

De hoofdprijs betalen op Ebay

In vergelijking met Ebay zijn de Nederlandse doorverkopers alleen nog relatief goedkoop. Op de Amerikaanse tweedehandssite stijgen de prijzen namelijk exponentieel. Verkopers met een bevestigde pre-order bieden hoffelijk aan om hun PS5 door te verkopen voor maar liefst 1100 of 1200 dollar.
De vraag is of aankomende dinsdag hetzelfde gaat gebeuren met de Xbox Series X en Xbox Series S. Vanaf die dag kunnen de next-gen consoles van Microsoft in de pre-order worden gezet voor respectievelijk 499 en 299 euro. Om chaos te voorkomen heeft de Amerikaanse fabrikant al bekendgemaakt dat de pre-orders in Nederland live zullen gaan om 9 uur ‘s ochtends.