Winst CD Projekt RED flink omlaag door Cyberpunk 2077

News
dinsdag, 01 juni 2021 om 16:00
cyberpunk 2077 screenshotf1578999989
Uit de laatste kwartaalcijfers van CD Projekt RED blijkt dat de winst flink omlaag is gegaan voor de Poolse studio. Dat heeft voornamelijk te maken met het werk wat de studio aan het verzetten is voor het repareren van Cyberpunk 2077.
Het is niet echt een geheim dat CD Projekt RED keihard aan het werk is aan het in orde maken van Cyberpunk 2077 na alle ellende bij de lancering van de game. Dat het de studio een flinke smak geld kost is dan niet echt een verrassing. De winst van CD Projekt RED is dan ook flink omlaag gegaan met een daling van 65 procent. Het gaat hier dan om een daling in de winst en niet in een daling van de omzet, de studio zal hiervan dus niet omvallen, maar het is ongetwijfeld niet fijn voor de Poolse studio.
Naast de teleurstellende cijfers wist CD Projekt RED ook nog wat te melden over hoe ver de studio is met het repareren van Cyberpunk 2077. In een handig grafiekje laat de studio zien dat het aantal crashes flink is gedaald sinds de invoering van de verschillenden patches en hotfixes. Toch is de game, die veel mensen toch nog willen spelen, niet in een al te beste staat. Daarom zien we Cyberpunk 2077 ook nog niet verschijnen in de PlayStation Store.
cyberpunk 2077 wallpaperf1600354300

Toekomst Cyberpunk 2077 en The Witcher

Wat voornamelijk interessant is in de kwartaalcijfers van CD Projekt RED, is dat we een update krijgen over enkele projecten waar we nog naar uitkijken. In de zomer moet een nieuwe mobile game verschijnen van The Witcher en later in het jaar kunnen we ook de next-gen variant van The Witcher 3 verwachten. Daarnaast weet de Poolse studio ook nog te melden dat Cyberpunk 2077 voor de PS5 en Xbox Series X/S nog steeds gepland staan voor de tweede helft van dit jaar. Hopelijk werkt de game dan wel naar behoren, aan investeringen in de game ligt het in ieder geval niet.

Populair Nieuws