The Witcher 3 next-gen upgrade release onthuld

News
woensdag, 31 maart 2021 om 9:30
the witcher 3 wild huntf1579116110
The Witcher 3: Wild Hunt is alweer bijna zes jaar oud, maar CD Projekt RED verwent spelers nog steeds met nieuwe updates. Zo heeft de ontwikkelaar nu de release onthuld van de next-gen upgrade voor de RPG.
Met de lancering van de next-gen consoles, krijgen veel games die eerst op de PlayStation 4 en Xbox One verschenen een grote upgrade voor de PS5 en Xbox Series X en S. Dat was voornamelijk bedoeld om spelers niet te laten twijfelen of ze een nieuwe game in 2020 voor de ‘oude’ consoles moesten aanschaffen, maar ook titels met een oudere leeftijd krijgen ineens next-gen upgrades.
Zo heeft CD Projekt RED vorig jaar in september aangekondigd dat zelfs The Witcher 3: The Wild Hunt uit 2015 een complete overhaul krijgt voor de next-gen consoles en PC - helemaal gratis voor eigenaren van de titel. De game zag er grafisch al indrukwekkend uit, maar krijgt op de PS5 en Xbox Series X nog mooiere visuals en waarschijnlijk een hogere framerate. Wanneer we precies met de update aan de slag kunnen, was alleen nog onbekend. Daar is nu verandering in gekomen, want CD Projekt RED heeft op Twitter gemeld dat de next-gen upgrade in de tweede helft van 2021 uitkomt.

Niet alleen upgrades voor The Witcher 3

Liefhebbers van middeleeuwse fantasy kunnen dus in 2021 genieten van een prachtige ervaring op de next-gen consoles, maar dat is niet de enige titel van CD Projekt RED die een upgrade krijgt. Het vorig jaar gelanceerde Cyberpunk 2077 moet ook in de tweede helft van 2021 een update krijgen voor de PS5 en Xbox Series X. De sci-fi shooter heeft bovendien deze week patch 1.2 mogen ontvangen, waarbij er enorm veel veranderingen worden toegepast op de game, waaronder veel bug fixes.