Cyberpunk 2077 voorlopig nog niet in de PlayStation Store

News
woensdag, 26 mei 2021 om 10:15
cyberpunk 2077 screenshotf1578999989
Cyberpunk 2077 is altijd nog de game die op launch niet te spelen was. Terwijl CD Projekt Red haar best doet om de game steeds verder te optimaliseren en speelbaar te maken, is Cyberpunk nog steeds niet beschikbaar om digitaal aan te kopen in PlayStation Store. De kans is groot dat dit voorlopig nog zo blijft want zelfs CD Projekt Red weet niet wanneer de game weel te koop wordt gesteld in de digitale winkel van Sony.
Hoewel Cyberpunk 2077 ondertussen een flinke lading updates heeft mogen ontvangen om de game beter te laten draaien en deze in het algemeen te verbeteren op het gebied van gameplay, is het nog steeds niet te koop in de PlayStation Store en is alleen de refundpagina te vinden.
VGC heeft een aantal gesprekken weten te onderscheppen uit een gesprek met investeerders waar het ook ging over het besluit van Sony om de game niet meer digitaal te verkopen en hoe CD Projekt Red nog steeds moet afwachten tot de game weer verkocht mag worden in de PlayStation Store. Zo meldt Cd Projekt Red dat “er elke update aanzienlijk verbetering in de game zit en het steeds beter begint te worden, maar de keuze om de game weer in verkoop te doen is geheel aan Sony en we moeten wachten op informatie over een besluit om de game weer online te zetten”.

Digitale aankopen van Cyberpunk liggen in de handen van Sony

Cyberpunk 2077 is zonder de verkopen van Sony en haar platformen wél een enorm succes geworden, maar het is zeker niet vreemd om te zien dat de verkoopcijfers op het gebied van digitale verkopen een stuk lager liggen dan verwacht. De invloed van het besluit van Sony om de game niet meer digitaal te willen verkopen geeft dan ook zeker een beeld weer aan veel gebruikers om de game voorlopig niet te halen.
Op de planning van CD Projekt Red staat nog wel dat Cyberpunk eind dit jaar een next-gen update moet krijgen, dat de game flink verbeterd en optimaliseert voor PlayStation 5 en Xbox Series. Laten we hopen dat tegen deze tijd de game ook weer digitaal aan te kopen is op PlayStation systemen en niet alleen Xbox.