5 goede headsets voor de Xbox Series X

Article
dinsdag, 01 juni 2021 om 17:00
2021 bangolufsen beoplay portal 1f1620139082
Wie een Xbox Series X in huis haalt, is natuurlijk op zoek naar een goede headset om ervoor te zorgen dat de games optimaal geluid door je oren pompen. Toch is de zee van headsets een gevaarlijke waarbij het moeilijk is om in te schatten welke headset je moet halen. Wij zetten vijf goede headsets voor de Xbox Series X voor je op een rijtje.
Voor deze lijst met goede headsets voor de Xbox Series X zijn we afgegaan op verschillende maatstaven. Zo moet de audiokwaliteit natuurlijk goed zijn en waar mogelijk zelfs voordelen geven in het gamen, doordat je nauwkeuriger bijvoorbeeld hoort waar vijanden zitten. Tevens moet het design van de bovenste plank zijn en kan het gemak uiteraard nooit groot genoeg zijn.

Bang & Olufsen Beoplay Portal

We trappen af met de Bang & Olufsen Beoplay Portal die het Zweedse bedrijf in samenwerking met Microsoft heeft ontwikkeld. Dit prachtplaatje springt direct in het oog dankzij een enorm fraai design dat gekenmerkt wordt door het Zweedse merk dat al jaren stijl met functie combineert. Met de Beoplay Portal is dat niet anders, waarbij de oorschelpen (naast dat ze over je oren vormen) naast een mooie glanzende afwerking ook nog eens ingebouwde knoppen hebben om met vrienden te praten.
Een microfoon zelf zie je dan ook niet, want de verschillende microfoons zitten ingebouwd in de koptelefoon zelf. Toch zorgt deze constant voor helder geluid, zodat je vrienden je gemakkelijk in Call of Duty Warzone of Fortnite kunnen verstaan. Daarbij is de headset enorm geschikt voor lange sessies doordat deze zo licht is als een veertje en heerlijk op je hoofd zit.
Het meest opvallende is misschien wel dat de Beoplay Portal enorm veel opties heeft via een speciale app. Hierdoor kun je kiezen uit verschillende profielen op basis van de game die je speelt. Tel daarbij een indrukwekkende batterijduur op (twaalf uur met Xbox Wireless, Bluetooth en Active Noice Cancelling of het dubbele zonder Xbox Wireless) en je hebt een headset die het flinke prijskaartje van 499,99 euro zeker rechtvaardigt. Natuurlijk zal niet iedereen over dit geld beschikken of het er voor over hebben, maar neem van ons aan dat het een goede investering is voor nu en de toekomst.
hs4f1620138447

Xbox Draadloze Headset

Wie voor een goedkopere optie wil kiezen kan ook voor de Xbox Draadloze Headset kiezen. Deze is door Microsoft zelf ontwikkeld en kost slechts 99 euro. Het verschil met de Beoplay Portal is vooral in de opties te vinden, want die zijn namelijk een stuk minder uitgebreid. Zo is de equalizer van de Xbox Draadloze Headset niet op ieder apparaat beschikbaar. Dat valt toch wat tegen.
Daarentegen is het geluid wel erg goed en zit de koptelefoon na uren gamen nog goed op je hoofd. Het verschil met bijvoorbeeld de Beoplay Portal is wel dat de Xbox Draadloze Headset een microfoon heeft die uitsteekt. Deze is niet verstelbaar en steekt standaard uit, waardoor je de headset verplicht alleen als gaming headset kunt gebruiken tenzij je met een uitstekende microfoon over straat wil lopen.
steelseries arctis 9xf1620139006

SteelSeries Arctis 9X

Wie de moeilijk verkrijgbare SteelSeries Artics 9X nog weet te vinden, heeft geluk. Deze headset is namelijk erg goed als je op de Xbox Series X speelt. Dit heeft uiteraard te maken met de geïntegreerde Xbox Wireless-verbinding waardoor je geen dongle nodig hebt om verbinding te maken met je Xbox Series X.
Daarnaast is de headset voorzien van flink wat opties die next-gen gaming verrijken zoals 3D Spatial Audio. Hierdoor weet je precies waar de vijand zich bevindt zodra je voetstappen hoort. Ook het batterijleven van de headset is goed, al is de afwerking zelf iets minder. De knoppen op de headset zijn niet zo mooi weggewerkt, terwijl de microfoon (ondanks dat deze uitschuifbaar is) niet losgekoppeld kan worden. De prijs van deze headset ligt op 199,99 euro, mits deze op voorraad is.
turtle beach stealth 700 gen 2f1622481820

Turtle Beach Stealth 700 Gen 2

Ook de Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 is een headset om je oog op te laten vallen. Deze headset is qua prijs (139,99 euro) niet veel duurder dan de Xbox Draadloze Headset, maar zit qua comfort voor vrijwel iedereen heerlijk. Ook voor deze headset heb je geen dongle nodig die een USB-poort van je Xbox Series X zou claimen. Via Xbox Wireless wordt simpel verbinding gemaakt waarna de batterij alsnog lekker lang meegaat.
Toch blijft het beste van allemaal dat de geluidskwaliteit van de Stealth 700 Gen 2 ten opzichte van de vorige generatie nog beter is. Ook de microfoon is erg goed doordat deze heel precies de stemmen opvangt. Het enige nadeel van de headset is misschien alleen dat deze wat krap kan zitten als je een groot hoofd hebt.
corsair hs75 xb wirelessf1620138983

Corsair HS75 XB Wireless

We sluiten af met een grote headset als het op formaat aankomt, namelijk de Corsair HS75 XB Wireless. Deze headset zet groots in op een goede microfoon om je duidelijk verstaanbaar te maken voor je medespelers, maar daar blijft het niet bij. Met een flinke bass wordt de audio naar een niveautje hoger getild, al helemaal als je de Dolby Atmos-app die erbij hoort gebruikt.
Die kwaliteit die dat oplevert merk je dan ook wel in de prijs terug. Met een prijskaartje van 163 euro is het een schappelijke prijs, maar niet een die iedereen voor de headset over heeft. Daarnaast is het design niet optimaal. De headset valt namelijk best groot uit en dat is niet voor iedereen een pluspunt. Daardoor oogt de headset namelijk wat lomp.
Dit artikel is in samenwerking met Bang & Olufsen.

Populair Nieuws