Windows 11 test waarschuwing voor niet-ondersteunde hardware

News
dinsdag, 22 februari 2022 om 17:00
2021 06 24 microsoft windows 11f1634815794
Windows 11 is nogal veeleisend als het op hardware aankomt. Desondanks is het mogelijk om het besturingssysteem te installeren op een computer die eigenlijk niet is ondersteund. Microsoft test nu een watermerk dat aangeeft dat je Windows 11 op een niet ondersteunde computer draait.
In de nieuwste builds van Windows 11 krijg je een waarschuwing te zien als je computer-hardware eigenlijk niet ondersteund wordt door Windows 11. In de hoek van het beeld staat dan een watermerk met ‘system requirements not met’. Dezelfde boodschap is ook te lezen in de instellingen-app.
Zo kun je in één oogopslag zien of Microsoft verwacht dat Windows 11 naar behoren functioneert op jouw computer. De functie werd ontdekt door Albacore op Twitter. Het is nog niet duidelijk of Microsoft deze functie in alle versies van Windows 11 wil toevoegen.
De functie kan wel handig zijn, want er is veel hardware waarop Windows 11 inderdaad niet werkt. Je hebt bijvoorbeeld een vrij recente CPU nodig voor het besturingssysteem. Met deze functie merk je het meteen als je computer de nieuwste versie van Windows eigenlijk niet aankan.

Windows 11 kent nog kinderziektes

De kans is groot dat je nog helemaal niet in aanraking bent gekomen met Windows 11. Het besturingssysteem is nog vrij nieuw en veel consumenten zullen het in zo’n vroeg stadium nog vermijden. Dat is niet geheel onterecht, want Windows 11 heeft al voor de nodige problemen gezorgd met bijvoorbeeld AMD-processoren en HDR-schermen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties