Webshop AliExpress op zwarte lijst vanwege nepartikelen

News
dinsdag, 22 februari 2022 om 17:30
De Chinese bedrijven AliExpress en WeChat zijn door de Verenigde Staten op een lijst gezet van marktplaatsen die namaakproducten verkopen. Dit meldt Bloomberg.
De lijst, die ieder jaar samengesteld wordt, bestaat uit 42 onlinemarktplaatsen en 35 fysieke markten. Ook AliExpress en WeChat vallen hier dus onder. Vanwege de zeer lage prijzen is AliExpress erg populair, zo ook in Nederland.
Volgens de handelsvertegenwoordiger van de Verenigde Staten merkten rechthebbenden ‘een aanzienlijke toename van het aantal namaakgoederen op AliExpress’ op. Het gaat hierbij niet alleen om producten die ‘schaamteloos worden aangeprezen als namaak’, maar ook om artikelen die als echt worden omschreven.
WeChat is eigenlijk een chatdienst die vooral in China populair is, met ruim 1,2 miljard actieve gebruikers. Naast chatten biedt de app ook een marktplaatsfunctie aan. Volgens de VS worden verkopers op deze marktplaats niet goed gecontroleerd.
aliexpress logof1597609567

Verkoop nepartikelen tegengaan op webshop AliExpress en meer

Alibaba en Tencent, de eigenaren van AliExpress en WeChat, geven aan al veel te doen om rechtenschendingen op hun platforms tegen te gaan. Ook zouden ze meer willen samenwerken met de Amerikaanse overheid.
De Verenigde Staten willen met de lijst andere landen aansporen om meer te doen tegen de productie en verkoop van nepartikelen. Volgens de Amerikanen is China de belangrijkste bron van nepartikelen, dus dat AliExpress en WeChat op de lijst staan is niet zo vreemd.
Op de lijst vind je ook andere bekende sites die zich schuldig maken aan piraterij, zoals The Pirate Bay en Popcorn Time. Deze laatste streamingdienst maakte onlangs nog bekend definitief te stoppen.
Huiverig geworden om nu bij AliExpress iets te kopen? Hier hebben we de grootste fabels op een rij gezet.

Populair Nieuws

Laatste Reacties