Instagram verhoogt tijdslimieten om gebruikers langer in app te houden

News
dinsdag, 22 februari 2022 om 16:30
instagram update dempen van accounts 132147
Sinds een aantal jaar kun je op Instagram een tijdslimiet instellen om je appgebruik te beperken. Instagram heeft deze tijdslimieten nu verhoogd, meldt TechCrunch.
Mensen met een Instagram-verslaving kunnen een dagelijkse tijdslimiet instellen. Zo kunnen ze zichzelf ervan weerhouden om eindeloos door hun feed te scrollen. De limiet begon destijds met vijf minuten. Daarna ging het met stapjes van vijf minuten omhoog. Is je tijd voorbij, dan krijg je een melding.
Na Instagrams aanpassing is het niet langer mogelijk om een limiet van vijf of tien minuten in te stellen. De tijdslimiet begint nu namelijk bij dertig minuten per dag.
Volgens TechCrunch heeft Instagram deze aanpassing stilletjes doorgevoerd; het is namelijk niet breed aangekondigd. Gebruikers die voorheen een limiet van minder dan dertig minuten per dag hadden ingesteld kregen wel een melding dat dit niet langer mogelijk is.
bloquear desbloquear cuentas instagramf1613637329

Negatief effect op het welzijn van gebruikers

Instagram lanceerde de dagelijkse tijdslimieten in 2018, na kritiek op technologiebedrijven over het effect dat hun producten zouden hebben op het welzijn van gebruikers. ‘’We willen mensen in staat stellen om bewuste beslissingen te nemen over hoeveel tijd ze besteden en hoe ze met de app willen omgaan,’’ zei het bedrijf destijds.
Hoewel je dus niet langer een limiet van enkele minuten kan instellen, is Instagram wel op dit moment bezig met de ‘Take a Break’ functie. Wanneer je deze functie aanzet krijg je om de zoveel tijd een melding of het niet beter is om even een pauze te nemen. Bij deze functie is het wel mogelijk om na tien minuten al een melding te krijgen.