HDR-schermen hebben kleurproblemen door Windows 11

News
woensdag, 29 december 2021 om 10:30
Microsoft heeft een fout ontdekt in Windows 11 die ervoor zorgt dat kleur op HDR schermen verkeerd worden weergeven. Hoewel de fout niet groot lijkt te zijn probeert Microsoft dit zo snel mogelijk op te lossen. De fout wordt ook gemeld op een speciale website van Microsoft.
Microsoft heeft ontdekt dat op sommige HDR schermen door Windows 11 de kleuren niet goed worden weergeven. Dit is vooral nadelig voor mensen die via HDR-schermen gebruik maken van videobewerkingsprogramma's. De problemen lijken vooral te komen wanneer er wit fel licht te zien is. Dit verandert door de fout in geel of in een andere kleur.

Hoe groot is de fout door Windows 11?

Het lijkt er op dat er maar weinig mensen getroffen worden door de problemen, maar het is wel vervelend. Zeker wanneer iemand werkt met bewerkingsprogramma's, maar ook hier lijkt het er op dat dit niet alle programma's treft. Het is dus niet een groot probleem en mensen hoeven zich niet direct zorgen te maken.
Microsoft heeft dus al wel laten weten dat het bedrijf werkt aan een oplossing, maar wanneer deze precies komt is nog onbekend. Wel zegt het bedrijf dat dit waarschijnlijk aan het einde van januari zal zijn. Mensen die het probleem hebben zullen dus nog wel even geduld moeten hebben.
Dat er nog fouten in Windows 11 worden gevonden is niet vreemd. De software is een paar maanden oud, maar er kunnen nog steeds fouten ontdekt worden die eerder misschien niet opgemerkt zijn. Microsoft werkt er in ieder geval hard aan om alle fouten er uit te halen.