AMD CPU's in de problemen door Windows 11

News
vrijdag, 08 oktober 2021 om 9:00
42956050174 93ce0c2505 of1633604839
Onlangs is Windows 11 beschikbaar geworden voor iedereen. Nu heeft AMD bekendgemaakt dat haar processoren niet altijd soepel werken met Windows 11. De CPU's kunnen namelijk tot wel 15 procent minder goed gaan werken. Aan dit probleem moet dus gewerkt worden en daar zijn AMD en Microsoft nu mee bezig.
Mensen met een AMD processor kunnen beter nog maar even wachten met het upgraden naar Windows 11. De CPU's kunnen namelijk tot wel 15 procent minder goed gaan werken door het nieuwe besturingssysteem. Er zouden twee hoofdredenen zijn gevonden die de oorzaak zijn van dit probleem. Deze hoofdreden moeten eerst worden opgelost, voordat de AMD CPU's goed kunnen werken in combinatie met Windows 11.
Als normale gebruiker van een PC merk je er vast wel wat van. De CPU werkt met Windows 11 namelijk al 3% minder goed. Dit is nog een klein percentage, maar toch. Dit verandert als je een game wil gaan spelen. Dan kan de CPU volgens AMD namelijk tot 15% minder goed gaan werken. Dat verschil zal je zeker wel gaan merken.

AMD en Microsoft zoeken oplossing

AMD en Microsoft werken momenteel samen om alle problemen te onderzoeken. Beide bedrijven hebben beloofd om met een oplossing te komen en gaan beide een update uitbrengen. Het is de bedoeling dat deze update later deze maand beschikbaar zal worden. Tot die tijd is het verstandig om als AMD gebruiker nog niet de overstap te gaan maken naar Windows 11.