‘Nieuwe WhatsApp feature voor belangrijke berichten op komst’

News
dinsdag, 21 maart 2023 om 15:30
whatsappf1631522124
Niet elk WhatsApp bericht is even belangrijk. Met name deelnemers aan grote groepsgesprekken kunnen dat beamen. Het wil helaas nog wel eens gebeuren dat een bericht dat wel van belang is vrijwel meteen ondergesneeuwd raakt, maar WhatsApp werkt aan een oplossing voor dat probleem.
Soms is het handig om een bericht snel terug te kunnen vinden in WhatsApp, bijvoorbeeld omdat er belangrijke informatie instaat, zoals de datum en tijd van een afspraak. Je kunt een bericht markeren met ster, maar dat geldt dan alleen voor de gebruiker die dat doet. Volgens WABetaInfo werkt WhatsApp nu aan een functie die een bericht voor alle gespreksdeelnemers vindbaar maakt.
Deze functie maakt het bericht vast boven in beeld van het gesprek. Het is een functie de verschillende andere apps al hebben. In Discord kan een gesprek bijvoorbeeld pinned messages hebben en op veel social media apps kun je eveneens een bericht bovenaan je profiel vastmaken.
In WhatsApp staan pinned messages dus ook bovenaan klein in beeld en door erop te tikken wordt je direct naar het volledige bericht gebracht. Hoe het verder werkt is nog even onduidelijk. Het is bijvoorbeeld niet bekend of iedereen pinned messages vast en los kan maken, of dat dat in groepsgesprekken is voorbehouden an admins.

Wanneer krijgt WhatsApp pinned messages?

Deze nieuwe WhatsApp feature is momenteel nog niet beschikbaar. Hij is nog in ontwikkeling en het kan nog wel even duren voor hij wordt uitgerold. Hetzelfde geldt voor enkele andere nieuwe features, zoals één die je moet helpen om je groepsgesprekken vaker op te ruimen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties