Mercedes gaat ingrijpen door Hamilton: "Belangrijk om naar hem te luisteren"

News
donderdag, 06 april 2023 om 9:30
lewis hamilton gp saoedi arabie 2023f1679386699
Het is geen geheim dat Lewis Hamilton niet tevreden is met de W14. Mercedes gaat daarom nu ingrijpen, door een grote klacht die de zevenvoudig wereldkampioen heeft over de auto.
Lange tijd heeft Mercedes de Formule 1 gedomineerd, maar nu moet het team genoegen nemen met de strijd om de tweede plaats. Dat is even wennen voor Lewis Hamilton, die veel te klagen heeft over de W14. De Brit is dan ook niet blij dat het team niet naar hem geluisterd heeft tijdens de winterstop.
In Australië kwam daar nog een klacht bij. De zevenvoudig wereldkampioen stelt namelijk dat de stoel in de Mercedes te ver naar voren zit, helemaal in vergelijking met bijvoorbeeld Red Bull Racing. Volgens Hamilton heeft hij daardoor minder gevoel over de auto en raakt hij eerder de controle kwijt over de achterkant.
In gesprek met Motorsport-Total.com laat Toto Wolff weten dat er geluisterd wordt naar de feedback van Hamilton. Daarom grijpt het team nu in op het gebied van de cockpit.

“Er wordt gewerkt aan het concept van de rijderspositie. Dat is duidelijk één van de belangrijkste dingen. Het gaat erom waar de coureur het beste gevoel heeft in de auto, dat is waar Lewis heel duidelijk over is. En als een zevenvoudig wereldkampioen een mening heeft, is het belangrijk om daar naar te luisteren.”

Grote sprong voor Mercedes

In Australië ging het Mercedes in ieder geval een stuk beter voor de wind in vergelijking met de twee voorgaande races. Het lukte het team zelfs om aan het begin van de race de eerste twee posities te bemachtigen, na een slechte start van Max Verstappen.
Het is alleen afwachten of dat puur lag aan de omstandigheden in Melbourne. In Baku komt Mercedes, evenals veel andere teams, met de eerste grote upgrade package. Het zal erom spannen hoe de verhoudingen dan zullen liggen.