WhatsApp wil nog steeds geen advertenties tonen

News
vrijdag, 15 september 2023 om 15:00
whatsappf1631522124
Gratis apps moeten vaak advertenties tonen om nog iets te verdienen. Maar in WhatsApp gebeurt dat opvallend genoeg niet. Daar zijn ook geen plannen voor, zo meldt het hoofd van WhatsApp.
WhatsApp-gebruikers hoeven voorlopig geen advertenties te verwachten in de app. Dat laat Will Cathcart weten in een reactie op een artikel van Financial Times. Die publicatie schreef namelijk dat er intern bij WhatsApp gesproken was over de optie om advertenties aand de app toe te voegen.
Er zou veel onenigheid over zijn geweest, waarbij er uiteindelijk geen besluit is genomen. Binnen Meta zijn er veel mensen bang dat gebruikers afhaken als er advertenties worden getoond. De meeste mensen willen namelijk geen advertenties zien in persoonlijke gesprekken.

Geen plannen voor advertenties in WhatsApp

Het hele verhaal wordt nu alleen ontkent door Will Cathcart, het hoofd van WhatsApp. Hij ontkent in klare taal dat er advertenties komen in WhatsApp. Er is bij de overname van WhatsApp door Meta meteen beloofd dat de app geen advertenties zou krijgen en tot dusver houdt die belofte nog stand.
Meta zou wel op zoek zijn naar manieren meer te verdienen aan WhatsApp. De meeste andere diensten van Meta gebruiken advertenties. Er lijkt nog geen manier gevonden om meer uit WhatsApp te halen zonder reclame. Sommige andere chatdiensten, zoals Discord, bieden exclusieve features aan betalende gebruikers. Maar tot dusver zijn alle nieuwe features van WhatsApp ook gratis.