Google gaat je Pixel Watch-scherm niet repareren

News
vrijdag, 15 september 2023 om 14:30
google pixel watch 1f1657892930
Vorig jaar heeft Google dan eindelijk zijn eerste smartwatch gelanceerd en dit jaar komt de volgende versie eraan. Wees alleen voorzichtig met het scherm van de Pixel Watch, want je kan hem niet laten repareren door Google.
Al sinds de opkomst van smartwatches is Google een grote naam in de industrie. De eerste smartwatches draaiden namelijk veelal op WearOS, het besturingssysteem van Google. Opvallend genoeg kwam het Amerikaanse techbedrijf alleen nooit met een eigen smartwatch, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Apple en Samsung.
Maar na vele geruchten en speculaties, kwam Google dan eindelijk vorig jaar met zijn eerste smartwatch: de Pixel Watch. Hoewel de hardware niet baanbrekend was, heeft de smartwatch wel een uniek uiterlijk. De hele body lijkt namelijk te zijn gemaakt van één groot stuk glas.
Het ziet er volgens velen mooi uit, maar het komt wel met een nadeel. De smartwatch is namelijk gevoelig voor krasjes op het glas en als je helemaal een grote klap maakt, dan zorgt dat misschien voor een barst in het scherm. Als dat gebeurt, dan kan Google niet het scherm repareren, zo meldt The Verge.

Wat moet je doen met een kapotte Pixel Watch?

Een woordvoerder geeft aan dat er ‘geen reparatiecentra of servicecentra zijn’ voor de Pixel Watch. De enige oplossing is om contact met Google op te nemen en de complete smartwatch te vervangen.
De limitatie is wel opvallend. Volgens iFixit, dat een Pixel Watch helemaal uit elkaar heeft gehaald om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn, is een reparatie van het scherm namelijk wel gewoon mogelijk. Gebruikers zouden het zelfs thuis kunnen doen, het enige probleem is dat het niet mogelijk is om vervangende onderdelen te bestellen.