Nieuwe WhatsApp feature wordt snel uitgerold

News
donderdag, 14 september 2023 om 13:00
whatsappf1631522124
Er wordt de laatste tijd veel veranderd en toegevoegd aan WhatsApp. Een nieuwe feature die de app eerder dit jaar begon te testen is nu klaar voor een wereldwijde uitrol. Je kunt hem dus binnenkort verwachten.
Waarschijnlijk gebruik je WhatsApp vooral om met familie en vrienden te praten. Maar de app wordt ook gebruikt door bedrijven en bekende mensen. Als je wil kun je die binnenkort volgen via WhatsApp, dankzij een nieuwe feature.
Deze feature heet Channels of Kanalen en is te vinden in een apart tabje in de app. Daar kun je een bedrijf of beroemdheid selecteren om te volgen (ook kun je eventueel een Channel aanmaken voor jezelf). Je kunt vervolgens berichten ontvangen zonder dat je nummer voor diegene zichtbaar is. Ook andere volgers kunnen je nummer niet zien.
Je kunt niet reageren op berichten, behalve met emoji. Het is dus enkel een manier om balngrijke updates te ontvangen over iets of iemand die je volgt. In contact komen kan niet via een WhatsApp-kanaal, al zijn er natuurlijk wel bedrijven en bekende mensen die een WhatsApp nummer publiceren waarmee je ze kunt bereiken.

Wanneer komen WhatsApp Channels naar Nederland?

WhatsApp Channels werden sinds juni al getest in tien landen. Nu volgt een wereldwijde uitrol naar 150 landen. Dat gaat niet altijd per land, dus het kan zijn dat je er nu al bij kan. Andere gebruikers moeten misschien iets langer wachten voor Channels in jouw WhatsApp beschikbaar zijn.