WhatsApp wil je laten chatten met 1024 mensen tegelijkertijd

News
maandag, 10 oktober 2022 om 18:00
whatsapp g9a44530e4 1920f1650390269
WhatsApp is steeds bezig met nieuwe mogelijkheden voor de app. Zo wil het bedrijf je binnenkort laten chatten met 1024 mensen tegelijkertijd in één groepschat.
Goed nieuws voor mensen met heel veel vrienden. WhatsApp is bezig met een test om het aantal deelnemers aan een groepschat flink uit te breiden, dat medt WABetaInfo. Momenteel is de functie alleen beschikbaar voor een aantal mensen die meedoen aan de testversie van WhatsApp.
Het bedrijf test wel vaker unieke functies, maar niet alle functies worden later ook toegevoegd aan de officiële versie van WhatsApp. Het is dus afwachten of alle tests succesvol en stabiel blijken, willen we met maar liefst 1024 deelnemers tegelijkertijd kunnen chatten in een groepsapp.

Wat is momenteel het limiet op WhatsApp?

Momenteel kunnen er maximaal 512 mensen zitten in één groepschat. Dat limiet bestaat niet lang, want het is pas afgelopen juni uitgebreid door het bedrijf. Voor die tijd kon een groep uit ‘slechts’ 256 deelnemers bestaan. Het klinkt ruim voldoende voor je vriendengroep of de app van je werkgever, maar in vergelijking met de concurrentie zijn het erg schamele cijfers.
Op Telegram kan een groep namelijk bestaan uit maximaal 200.000 gebruikers. Dat platform werd dan ook tijdens de coronacrisis gebruikt om massaal desinformatie te verspreiden onder de gebruikers. WhatsApp is dat laatste juist tegengegaan, door een limiet te zetten op het aantal forwards van een bericht.

Populair Nieuws