WhatsApp onthult waarom je de app goed up to date moet houden

News
dinsdag, 27 september 2022 om 16:30
whatsapp g9a44530e4 1920f1650390269
Aan de lopende band worden er patches uitgebracht voor applicaties, waaronder WhatsApp. Het bedrijf heeft nu laten weten waarom het belangrijk is om de app up to date te houden, vanwege een zeer gevaarlijke bug.
Met alle data die tegenwoordig rondgaat in de digitale wereld, zijn hackers constant bezig om achter jouw persoonlijke gegevens te komen. Als iemand kan inbreken op je smartphone, dan kunnen ze bijvoorbeeld ook bij je bankgegevens komen. Het is dan ook belangrijk om alles zo veilig mogelijk te houden.
WhatsApp raadt gebruikers dan ook aan om de app zo up to date mogelijk te houden. Het bedrijf heeft namelijk bekendgemaakt dat oude versies van WhatsApp een kritiek probleem hebben, waardoor hackers gevaarlijke software op je smartphone los kunnen laten. Dat is te lezen op de WhatsApp Security Advisories-pagina.

Wat is het probleem in oude WhatsApp versies?

De kritieke bug stelt een crimineel in staat om een codefout bekend als een integer overflow te misbruiken. Als diegene vervolgens een speciaal gemaakt videogesprek stuurt, dan kunnen ze hun eigen code laten draaien op de smartphone van het slachtoffer - of dat nu malware, spyware of andere applicaties zijn.
De bug is zo groot, dat WhatsApp het een dreigingsniveau ‘critical’ heeft gegeven en een 9.8 uit 10 op de CVE-schaal. Wil je dus geen onnodig gevaar lopen, dan is het belangrijk om de laatste updates voor WhatsApp te installeren. De nieuwe versies van de app hebben namelijk geen last meer van de bug.

Populair Nieuws

Laatste Reacties