‘iPhone SE 4 krijgt flink groter scherm’

News
maandag, 10 oktober 2022 om 17:30
iphone se 2020f1587030411
De iPhone 14 ligt net in de winkel, maar geruchten over nieuwe iPhones komen alweer binnen. Daarbij staat vooral de iPhone 15 in de spotlight, maar er komt ook het nodige binnen over de iPhone SE 4. Naar verluidt wordt die een stuk groter dan voorheen.
Al een aantal jaren komt Apple tussen de grote nieuwe iPhones door ook nog met een kleiner en goedkoper model in de vorm van de iPhone SE. De volgende op het programma zou de iPhone SE 4 zijn. Volgens analist Ross Young kon deze nog wel eens flink anders worden dan zijn voorgangers, zo laat hij weten aan Macrumors.
Want volgens Young heeft Apple besloten dat de iPhone SE 4 een scherm van 6,1 inch krijgt. Dat is aanzienlijk meer dan de 4,7 die de iPhone SE nu heeft. Deze nieuwe maat komt overeen met het scherm van de ‘gewone’ iPhone en het Pro-model.
Dit scherm zou bovendien een notch krijgen, dus een Dynamic Island lijkt, ondanks dat dat mogelijk is op een scherm van 6,1 inch, uitgesloten. Het is ook onduidelijk of de iPhone SE 4 een TrueDepth camera en dus Face ID krijgt. Mogelijk houdt de telefoon het bij Touch ID, waarmee het de enige iPhone is die deze ontgrendelmethode nog gebruikt.

Wanneer komt de nieuwe iPhone SE?

Het zal nog even duren voordat we zeker weten hoe de volgende iPhone SE eruit ziet. Naar verluidt gaat Apple hem namelijk pas in 2024 op de markt brengen. Daarmee zouden we al voorbij de iPhone 15 zijn tegen de tijd dat er een nieuwe SE op de markt komt.