WhatsApp berichten niet meer leesbaar als gebruikers voorwaarden weigeren

News
maandag, 22 februari 2021 om 9:30
whatsapp 1212017 1920f1582629421
WhatsApp heeft nieuwe gebruikersvoorwaarden bekendgemaakt die mogelijk wat problemen op gaan leveren. WhatsApp-gebruikers die na 15 mei de nieuwe voorwaarden namelijk niet accepteren, kunnen namelijk geen WhatsApp berichten meer lezen of verzenden. De nieuwe regeling geldt voor iedereen buiten de Europese Unie.
Voor Nederlanders verandert er niets. Dit heeft te maken met de Europese privacywet. WhatsApp mag in de EU namelijk geen gebruikersinformatie delen. Dit gaat voor iedereen buiten de EU wel gebeuren gezien WhatsApp dan de informatie van haar gebruikers gaat delen met moederbedrijf Facebook.
In een nieuw bericht op de website van WhatsApp laat het bedrijf via de FAQ weten wat er te wachten staat. Mochten gebruikers voor 15 mei de voorwaarden niet accepteren, wordt je account gelukkig niet direct verwijderd. In plaats daarvan komt er een restrictie op je account waardoor je geen berichten meer kunt versturen of ontvangen.
WhatsApp: "Je kunt alleen niet volledig gebruikmaken van WhatsApp tot je de updates aanvaardt. Gedurende een korte periode kun je nog wel oproepen en meldingen ontvangen, maar je kunt geen berichten lezen of verzenden via de app."
whatsappf1593000231

WhatsApp berichten niet lezen slechts tijdelijk

Het niet volledig kunnen lezen van WhatsApp berichten of deze versturen lijkt nog niet zo erg. Dit is na een paar weken alleen wel anders. Dan wordt je account op inactief gesteld. Na vier maanden wordt je account vervolgens verwijderd. Tot die tijd hebben gebruikers tussentijds wel nog de mogelijkheid om de nieuwe gebruikersvoorwaarden te accepteren.
Met de nieuwe regeling schiet WhatsApp zichzelf redelijk flink in de voet. Sinds de aankondiging van het nieuwe beleid stijgen de cijfers van alternatieve apps als Telegram en Signal.

Populair Nieuws