Telegram laat je nu je WhatsApp chats overzetten

News
vrijdag, 29 januari 2021 om 9:00
xgn google image
WhatsApp staat de afgelopen tijd niet heel positief in de spotlight door de nieuwe voorwaarden. Daar maken andere diensten zoals Telegram gretig gebruik van. Telegram neemt vanaf nu bijvoorbeeld je WhatsApp geschiedenis over, zodat je naadloos over kunt schakelen naar de dienst.
Dat maakt Telegram in een blogpost bekend. De chatgeschiedenis van WhatsApp is voortaan makkelijk over te zetten naar de berichtendienst, waardoor overstappen voortaan nog aantrekkelijker wordt. Je hoeft dan namelijk niet steeds over te schakelen om een oud bericht te lezen, maar kunt in één app blijven werken. Het overzetten van de berichten is daarbij zo makkelijk mogelijk gemaakt. Bovendien kosten al deze chats geen ruimte op je toestel, gezien alles volgens Telegram in de cloud opgeslagen wordt.

Hoe zet je WhatsApp-gesprekken naar Telegram?

Als je een Android toestel hebt, kun je in WhatsApp op een gesprek klikken en daarin op 'Meer' tikken. In dit menu vind je 'Exporteer Chat'. Vervolgens kun je je gesprek naar Telegram overzetten. Voor Apple gebruikers is het net wat anders. Bij iOS klik je namelijk op de naam of groepsnaam in een gesprek om in het menu te komen. Vervolgens kun je ook hier weer voor 'Exporteer Chat' kiezen en je gesprek met Telegram delen.

Telegram neemt ook geschiedenis van andere diensten over

WhatsApp is niet de enige berichtendienst waarvan je de geschiedenis met Telegram kunt delen. Ook voor diensten als Line, KakoaTalk en andere berichtenapps kun je dit doen. Let wel op, elke app werkt net even op een andere manier om je chats over te zetten. In grote lijnen werkt het delen van chats gelukkig hetzelfde.
Telegram heeft de optie toegevoegd om mensen makkelijker over te laten stappen. Omdat in januari meer dan 100 miljoen nieuwe gebruikers over stapten op Telegram komt de functie als geroepen. Het gros van deze gebruikers komt van WhatsApp af.