WhatsApp verbetert minder bekende feature

News
dinsdag, 07 februari 2023 om 13:30
whatsappf1632217801
WhatsApp zal voor velen één van de meest gebruikte apps op de telefoon zijn. In Nederland heeft de dienst de SMS praktisch vervangen als standaard bericht. Maar de app heeft nog veel meer functies en één daarvan wordt flink verbeterd.
Veel apps hebben een functie die lijkt op een story, zoals je die ziet bij Instagram. Bij WhatsApp heet het een Status, maar de functie wordt niet bijzonder veel gebruikt. Maar wellicht wordt hij wat aantrekkelijker, want WhatsApp komt nu met wel vijf verbeteringen.
Zo kun je nu per Status selecteren wie hem mag zien. Je kon voorheen al je publiek beperken, maar de contacten die je koos voor één Status golden automatisch als het publiek voor de volgende, tenzij je dat handmatig weer veranderde. Nu kun je voor één Status een groter of kleiner aantal ontvangers instellen, om met je volgende Status weer automatisch je standaardlijst te bereiken.
In de Status zelf kun je voortaan ook stemberichen opnemen, voor als je iets te melden hebt dat niet zo lekker overkomt in tekst. Als je een link plaatst krijgt die, net zoals in een WhatsApp-chat een preview met een plaatje. Ook de emoji-reacties die sinds kort mogelijk zijn in chats kunnen nu gebruikt worden voor Statussen.

WhatsApp Status een stuk beter zichtbaar

De grote reden om misschien wat meer te experimenteren met een WhatsApp Status is dat hij beter zichtbaar wordt. Voorheen had hij een apart tabje, terwijl de meeste mensen op WhatsApp eigenlijk alleen in chats of het chatoverzicht bezig zijn en daardoor nooit zagen of contacten een Statusupdate hadden geplaatst. Nu kun je overal waar een profielfoto staat meteen zien zien of diegene een actieve Status heeft, omdat er een ring om hun profielfoto heen komt te staan.

Populair Nieuws