Er komt toch wel een nieuwe Call of Duty game in 2023

News
dinsdag, 07 februari 2023 om 14:00
call of duty modern warfaref1650897229
Er zijn geruchten dat Call of Duty fans het dit jaar zonder nieuwe game moeten doen. Maar volgens Activision komt er in 2023 toch wel gewoon een ‘full premium release’.
De Call of Duty-franchise heeft een vrij unieke situatie, met drie studio’s die games voor de reeks ontwikkelen. Normaal wisselden de studio’s elkaar af in een constante volgorde, maar daar is verandering in gekomen de laatste jaren door het coronavirus en een game die niet aan de de gebruikelijke kwaliteit voldeed. Nu zijn er vorig jaar twee grote nieuwe Call of Duty games verschenen, maar zou er naar verluidt geen nieuwe titel komen in 2023.
Activision Blizzard zegt nu alleen iets heel anders, zo meldt Charlie Intel. Voor dit jaar staat er namelijk een ‘full premium release’ gepland in de Call of Duty-franchise. Het zou bovendien ook geen game van Treyarch zijn, die de Call of Duty game voor 2024 maakt.
De eerdere berichtgeving dat er dit jaar geen nieuwe titel komt, is van Bloomberg. Er zal volgens de publicatie alleen een betaalde uitbreiding verschijnen voor Call of Duty Modern Warfare 2. Volgens Schreier is het mogelijk dat Activision de uitbreiding een ‘full release’ noemt, vanwege de hoeveelheid content die het pakket zal toevoegen.

Nieuw seizoen voor Call of Duty in aantocht

Naast een mogelijke uitbreiding voor Call of Duty Modern Warfare 2 kunnen spelers ook uitkijken naar de lancering van seizoen 2 voor de game. Oorspronkelijk zou de update al gelanceerd worden op 1 februari, maar dat is later uitgesteld naar 15 februari. Het nieuwe seizoen zal onder andere een fan-favoriete modus toevoegen.