WhatsApp laat je nu met jezelf chatten

News
vrijdag, 20 januari 2023 om 13:00
whatsappf1631522124
Als je de neiging hebt om tegen jezelf te praten, dan kan je dat nu ook doen in WhatsApp. De chatdienst heeft namelijk een nieuwe feature gelanceerd waarmee je met jezelf kan chatten.
We hebben het allemaal wel eens meegemaakt dat we een artikel of post hebben gevonden die we willen bewaren, maar even nergens publiekelijk willen delen. Of wat te denken van het overhevelen van een foto op je smartphone naar je PC of laptop. Je kan het naar jezelf mailen, maar er is nu een veel makkelijkere manier.
Op WhatsApp kun je vanaf nu namelijk berichten naar jezelf sturen. Zo kan je eenvoudig content delen of een reminder sturen, zonder dat je anderen daarmee lastig valt. De feature was al een tijdje geleden aangekondigd door Meta, maar nu is hij ook officieel gelanceerd en staat hij in de release notes voor WhatsApp.
Het is mogelijk dat je nog niet direct de feature tot je beschikking hebt, want de update wordt naar gebruikers uitgerold in batches. Tot die tijd is er een omweg om dezelfde soort feature tot je beschikking te krijgen. Je kan namelijk een nieuwe groepsapp aanmaken en de rest eruit gooien, zodat jij nog de enige deelnemer bent aan de groepsapp.

Hoe kan je met jezelf chatten?

Als je de laatste update hebt ontvangen, dan is het zeer eenvoudig om een gesprek met jezelf te beginnen. Druk op de groene knop rechtsonder om een nieuwe chat te openen. Vervolgens zal jouw eigen nummer bovenaan staan. Die wordt aangegeven met (You) achter je naam of nummer.