WhatsApp test nieuwe manier om met emoji's te reageren

News
maandag, 06 september 2021 om 11:30
2021 06 24 whatsapp 1f1630919119
Binnenkort kan je waarschijnlijk op een nieuwe manieren reageren op de berichten van vrienden op WhatsApp. De chatdienst test nu namelijk een nieuwe manier van reageren met emoji’s.
WhatsApp is constant bezig om nieuwe mogelijkheden aan de chatdienst toe te voegen. Zo heeft de dienst recent een optie heeft geïntroduceerd om foto’s te delen die maar één keer gezien kunnen worden. Uit een nieuwe testversie blijkt dat het bedrijf ook werkt aan een manier om de interactie tussen gebruikers te verbeteren. Dat meldt WABetaInfo.
De nieuwe manier van reageren is de ‘emojireactie’. Dat betekent dat je direct op een bericht kan reageren met een emoji, zoals een lachende emoji op een grap of met een huilende emoji als iemand een droevig bericht heeft gedeeld. De reactie verschijnt vervolgens op het bericht in kwestie en niet als een nieuw bericht.

WhatsApp spiekt bij de concurrentie

Deze manier om op berichten te reageren zien we al langer bij andere chatdiensten. Zo gebruiken onder andere Facebook Messenger, Instagram, Discord en Twitter deze manier van reageren. Door de emoji’s te bundelen op het bericht zelf, wordt ervoor gezorgd dat een gesprek, met name een groepsgesprek, niet bedolven wordt onder andere berichten met emoji’s.
In tegenstelling tot veel andere chatdiensten hebben gebruikers op WhatsApp alleen geen kleine selectie uit emoji’s waar ze uit kunnen kiezen, zoals lachen, huilen, boos en een hartje. Volgens WABetaInfo kan je via de reactie kiezen uit alle beschikbare emoji’s waar je normaal ook uit kan kiezen als je een normaal bericht maakt.