Instagram gaat geboortedatum van gebruikers verplichten

News
dinsdag, 31 augustus 2021 om 12:30
iphone social networksf1583310576
Iedereen die voortaan Instagram wil gebruiken, zal voortaan zijn of haar geboortedatum moeten doorgeven op het social media-platform. Dat is volgens het bedrijf nodig om de app veilig te houden.
Instagram is constant bezig om de veiligheid van haar gebruikers te verbeteren. Daarom heeft het bedrijf door middel van een blogpost gemeld de users van het social media-platform binnenkort iets verplicht moeten invullen. Iedereen moet namelijk zijn of haar geboortedatum invullen, als dat bij het registeren nog niet is gebeurd.
De reden voor deze verandering is volgens Instagram om de veiligheid van jonge gebruikers te verbeteren. Die kunnen op social media namelijk vrij makkelijk slachtoffer worden voor volwassen.

Veranderingen voor jonge gebruikers

Met de nieuwe veiligheidsmaatregelen doelt het bedrijf op een aantal nieuwe veranderingen. Zo ontvangen sinds kort minderjarige gebruikers geen privéberichten meer van volwassenen, tenzij ze elkaar al volgen. Ook zullen accounts van gebruikers onder de 16 automatisch op privé worden gezet.
Gebruikers die hun geboortedatum nog niet hebben doorgegeven, zullen de komende tijd nog wel gewoon de app kunnen gebruiken. Wel zullen die mensen een melding te zien krijgen met de vraag om hun geboortedatum door te geven. Ook zullen die gebruikers een waarschuwing zien als ze een post met gevoelige inhoud proberen te bekijken.

Populair Nieuws