WhatsApp heeft nu functie om foto's en video's te laten verdwijnen

News
woensdag, 04 augustus 2021 om 10:30
whatsappf1631522124
Gebruikers van de chatdienst WhatsApp hebben vanaf vandaag een nieuwe functie erbij om bepaalde bestanden te laten verdwijnen. Je kan nu namelijk foto’s en video’s versturen die maar één keer te zien zijn.
De laatste jaren werkt WhatsApp en moederbedrijf Facebook steeds meer aan de privacy van de gebruikers op de chatdienst. Eén van de meest opvallende functies is natuurlijk de mogelijkheid om een bericht te kunnen verwijderen, wanneer je per ongeluk een foto of boodschap naar de verkeerde persoon of groep hebt gestuurd.
Nu krijgen gebruikers een nieuwe functie bij als het aankomt op privacy. In WhatsApp heb je nu namelijk de mogelijkheid om foto’s en video’s te versturen die maar één keer bekeken kunnen worden. De feature lijkt op Snapchat, waar berichten maar voor een bepaalde tijd te zien zijn. Via een blogpost heeft Facebook de nieuwe functie voor WhatsApp aangekondigd. Eerder werd de functie in de beta-versie al getest.

Nieuwe WhatsApp functie komt met advies

Hoewel de nieuwe functie het mogelijk maakt om foto’s en video’s te versturen die je niet permanent wil delen met anderen, geeft WhatsApp wel een advies aan gebruikers. Het bedrijf raadt namelijk aan om de bestanden alleen te versturen naar personen die je vertrouwt, want het is nog wel mogelijk om een screenshot of opname te maken. Degene die de foto of video heeft verstuurd zal daar geen melding van krijgen, iets wat wel op andere social media-platformen gebeurd.
Als je de nieuwe feature op WhatsApp wil gebruiken, dan is dat eenvoudig te doen. Ga naar het gesprek waarin je een bestand wil delen, open de WhatsApp-camera of een al eerder gemaakte foto of video, selecteer onder in beeld het icoontje met een 1 erin en verstuur het bestand. Als de ontvanger de foto of video niet binnen veertien dagen opent, dan zal hij automatisch vervallen.