WhatsApp test compatibiliteit met andere chat-apps

News
donderdag, 25 januari 2024 om 12:30
whatsappf1631522124
Wanneer je een WhatsApp bericht ontvangt is er één ding dat je in ieder geval weet zonder het te openen: de verstuurder gebruikt ook WhatsApp. Maar dat is binnenkort niet meer het geval. De app krijgt namelijk een feature om te werken met andere apps.
Het is al een tijdje bekend dat WhatsApp op den duur open moet voor andere chatapps. Nieuwe EU wetgeving moet voorkomen dat bedrijven een te grote machtspositie krijgen op de digitale markt. Zogenaamde gatekeepers, waaronder WhatsApp, moeten de compatibiliteit aanbieden met kleinere partijen, zodat de consument weer vrijer kan kiezen welke diensten ze persoonlijk willen gebruiken.
Nu meldt WABetaInfo dat een nieuwe bèta van de iOS-versie van WhatsApp de functie om berichten van andere apps te ontvangen test. In de chatlijst is nu een kopje te vinden met de naam “third-party chats”. Wanneer de feature wordt uitgerold kun je daar dus berichten tegenkomen die verzonden zijn met bijvoorbeeld Telegram.
Wanneer de feature uiteindelijk uitrolt, hebben gebruikers nog wel de keus of ze hem gebruiken. Je kunt WhatsApp zo instellen dat je evengoed geen berichten kunt ontvangen van andere apps. Ook wordt gezorgd dat berichten van andere diensten evengoed versleuteld zijn.

Wanneer rolt WhatsApp deze feature uit?

Het is nog niet helemaal dudielijk wanneer WhatsApp deze feature uit wil brengen. Er is ook nog geen bèta voor Android waarin de feature te vinden is. Gatekeepers moeten vanaf 7 maart aan de nieuwe EU-wetten voldoen. Vermoedelijk zal het dan ook niet lang duren voor Meta veranderingen aanbrengt in WhatsApp.

Populair Nieuws