WhatsApp straks op meerdere apparaten te gebruiken

News
donderdag, 16 september 2021 om 12:00
whatsappf1631522124
WhatsApp is begonnen met het uitrollen van de multi-device functie. De functie is nog wel een bèta, maar is wel beschikbaar voor mensen met die nieuwste update. Je hoeft hiervoor dus niet mee te doen het TestFlight beta programma.
Voordat je de nieuwe functie kunt gebruiken moet je wel toestemming geven om mee te doen aan de bèta. Dit moet je bij de instellingen doen. De nieuwe functie zorgt ervoor dat je in totaal vier apparaten kan koppelen aan je WhatsApp. Het koppelen van andere apparaten gaat via een QR-code.

Niet mogelijk voor meerdere smartphones

De apparaten die je toevoegt kunnen geen andere smartphone zijn. Er kan maar één 'hoofd smartphone' zijn. Je kan wel Macbooks, Windows laptops en de WhatsApp web versie koppelen. In de toekomst moet het ook mogelijk zijn om iPads en tablets te gaan koppelen. Dat is helaas met deze versie nog niet mogelijk.
Het is niet nieuw dat WhatsApp bruikbaar is op deze apparaten. Het verschil is alleen dat met deze nieuwe functie de originele iPhone of smartphone niet in verbinding hoeft te staan met de gekoppelde apparaten.
In de bèta is nog niet alles beschikbaar. Groepsuitnodigingen kunnen momenteel bijvoorbeeld nog alleen geaccepteerd worden via de telefoon. Het Is ook niet mogelijk om mensen te bellen die een oudere versie van WhatsApp gebruiken. De functie zit nog in een bèta dus het is niet raar dat nog niet alles werkt. Dit zal in de toekomst waarschijnlijk worden aangepast.