LEGO Fortnite is zelfs populairder dan de normale Fortnite

News
maandag, 11 december 2023 om 11:00
lego fortnitef1702285587
Sinds vorige week is de LEGO crossover begonnen in Fortnite. De nieuwe modus is zo populair, dat het meer spelers trekt dan de normale Battle Royale-modus in Fortnite.
Fortnite staat al jarenlang bekend als de populairste Battle Royale game, maar de titel begon heel anders. Eigenlijk was Fortnite namelijk bedoeld als een co-op survival game, waarin spelers constructies maken om zichzelf te beschermen tegen vijanden. Het is vergelijkbaar met de originele modus voor Minecraft.
Nu is het originele idee voor Fortnite weer terug met een crossover met LEGO. In de nieuwe modus verzamelen spelers LEGO-voorwerpen om vervolgens huizen, gebouwen en andere dingen te bouwen, om zo te overleven in de wereld. Ook zijn er 1200 skins omgetoverd naar een LEGO-variant.
De nieuwe modus blijkt erg populair te zijn. LEGO Fortnite heeft namelijk een piek gehad van maar liefst 2,1 miljoen concurrent players, terwijl de Battle Royale-modus van Fortnite net over de 2 miljoen is gekomen.

Racen en muziek maken in Fortnite

Naast de LEGO-modus zijn er ook nog andere opties recent toegevoegd aan de wereld van Fortnite. Psyonix, de ontwikkelaar van Rocket League, is namelijk gekomen met Rocket Racing. Die modus had een piek van bijna 800.000 spelers.
Harmonix heeft ondertussen een muzikale modus toegevoegd aan Fortnite in de vorm van Fortnite Festival, dat 600.000 spelers wist aan te trekken. Spelers kunnen aan de slag met een Rock Band-achtige game, precies de reeks waar Harmonix mee bekend is geworden. Psyonix en Harmonix zijn tegenwoordig allebei onderdeel van Epic Games.