Call of Duty ontwikkelaars zijn niet blij met grap van Christopher Judge

News
maandag, 11 december 2023 om 12:00
god of war ragnarok fotof1668428888
Tijdens de Game Awards maakte Christopher Judge een verwijzing naar zijn lange speech vorig jaar, inclusief een grap over Call of Duty Modern Warfare 3. Daar zijn de ontwikkelaars alleen niet zo blij mee.
Toen Christopher Judge de prijs voor Best Performance won in 2022 voor zijn rol als Kratos in God of War Ragnarok, verbrak hij meteen een record. Met 7 minuten en 59 seconden was het namelijk de langste acceptance speech ooit. Om zulke lange speeches te voorkomen, was er dit jaar een timer in beeld voor alle winnaars.
Dit jaar was Judge ook weer aanwezig bij de Game Awards, om de prijs voor Best Performance uit te reiken. De stemacteur beloofde dat hij dit jaar niet zo lang zou spreken en kwam daarnaast met een ‘fun fact’: “Mijn speech was langer dan de campagne van Call of Duty dit jaar.”

Call of Duty ontwikkelaars kunnen er niet om lachen

De opmerking werd met geschokte gezichten en wat gelach ontvangen, maar de ontwikkelaars van Call of Duty konden het zeker niet waarderen. Op social media laten verschillende ontwikkelaars weten hoeveel beter Call of Duty het doet dan God of War Ragnarok.
Zo stelt Ajinkya Limaye dat Call of Duty ‘alle God of War games vernietigd in veel metrics’. Nelson Plumey van Treyarch wijst op de korte user engagement van spelers nadat ze God of War Ragnarok hebben uitgespeeld. Volgens Darcy Sandall van Sledgehammer Games horen de ontwikkelaars van Call of Duty wel vaker kritiek, maar ‘verwachten ze het niet van een collega’ en al helemaal niet tijdens een event als de Game Awards.
Inmiddels hebben de ontwikkelaars de tweets waarin ze hun onvrede uiten allemaal verwijderd.