WhatsApp maakt het makkelijker om twee accounts te gebruiken

News
donderdag, 19 oktober 2023 om 11:30
whatsappf1631522124
WhatsApp is dit jaar erg bezig geweest met updates en nieuwe features. Daardoor is de app hier en daar ook handiger in het gebruik geworden. Een nieuwe update zet die trend voort en maakt het makkelijker om tussen twee accounts te wisselen.
De gemiddelde gebruiker heeft waarschijnlijk maar één WhatsApp account. Maar als je bijvoorbeeld een persoonlijk account en een werkaccount hebt, was het vrij lastig om te wisselen tussen accounts. Je moest of twee telefoons gebruiken, of steeds uitloggen bij één account om het andere te gebruiken.
Maar binnenkort krijgt de app een update die het makkelijk maakt om tussen twee accounts te wisselen. Deze wordt in de komende weken uitgerold, dus waarschijnlijk heb je hem nu nog niet. Wanneer de update wel is geïnstalleerd kun je bij de instelling op elk gewenst moment wisselen tussen twee accounts zonder steeds te moeten in- of uitloggen.
Voor een tweede account heb je wel nog steeds een apart telefoonnummer nodig. Voor de eerste setup van een tweede account heb je dan ook alsnog een tweede telefoon of een toestel met twee SIM-kaarten nodig. Maar wanneer je eenmaal op een apparaat twee accounts hebt geverifieerd kun je zonder al te veel moeite tussen die twee wisselen.

WhatsApp ook op meerdere telefoons te gebruiken

Het wordt nu dus makkelijker om meerdere accounts op één telefoon te gebruiken, maar het omgekeerde is sinds een tijdje ook mogelijk. Je kunt een account op meerdere smartphones gebruiken. Voorheen kon je weliswaar meerdere apparaten gebruiken, maar was de app beperkt tot één smartphone per account.