WhatsApp komt eindelijk naar iPad

News
dinsdag, 19 september 2023 om 10:30
whatsappf1631522124
De meeste mensen zullen WhatsApp hoofdzakelijk op smartphones gebruiken. Maar er zijn natuurlijk ook al tijden apps voor allerlei andere apparaten. De iPad was een grote uitzondering, maar daarvoor verschijnt binnenkort ook een WhatsApp-app.
Een nieuwe bètaversie van WhatsApp is te installeren en gebruiken op iPad. Gebruikers van de iOS-bèta van WhatsApp kunnen die installeren via Apple’s TestFlight-app, zo meldt WABetaInfo. Na het installeren hoef je alleen je iPad nog maar te koppelen aan je WhatsApp-account.'
Dat werkt hetzelfde als bij alle andere versies van WhatsApp. Met de telefoon die je gebruikt als hoofdapparaat voor WhatsApp kun je een QR-code scannen op je iPad. Daarna worden je berichten gesynchroniseerd en is je iPad zelfstandig te gebruiken voor WhatsApp.
De bètaversie van WhatsApp voor iPad is meteen compleet. Alle features van de dienst zijn direct beschikbaar in de bèta. Sommige features zullen nog niet helemaal stabiel zijn, maar de meest gebruikte functies werken naar behoren. Well werkt de app al met de multitasking features van de iPad, zoals Split View en Picture-in-Picture.

Wanneer is de volledige uitrol van WhatsApp voor iPad?

Er zijn geen plekken beschikbaar voor de bèta, dus nog niet iedereen kan appjes ontvanengen en sturen via de iPad. Het is nog even onduidelijk wanneer dat wel kan. Vermoedelijk duurt het niet lang meer, aangezien alle belangrijke features beschikbaar zijn in de bèta.