Casting Luffy in One Piece was 'grootste uitdaging ooit' voor Netflix

News
donderdag, 19 oktober 2023 om 11:00
one piece netflix luffyf1694093820
De live-action serie van One Piece is een groot succes op Netflix. Maar volgens de streamingdienst was de casting van Monkey D. Luffy wel de grootste uitdaging ooit.
De track record van Netflix als het om live-action verfilmingen van anime series gaat, is niet zo best. Daarom waren veel mensen sceptisch toen er een live-action versie van One Piece werd aangekondigd door de streamingdienst. Het was met name een gevaarlijke onderneming, omdat One Piece een heel grote en fanatieke fanbase kent.
Gelukkig voor die fans en voor Netflix is de live-action serie van One Piece een groot succes. De show wordt geprezen door fans en critici. Zo heeft de serie een 85 procent op Rotten Tomatoes bij critici en zelfs een 95 procent approval rating van gebruikers.
Om ervoor te zorgen dat One Piece zo getrouw mogelijk tot leven werd gebracht op het scherm, heeft Netflix nauw samengewerkt met Eiichiro Oda, de bedenker van de manga en anime. Ook wilde de streamingdienst de karakters zo getrouw mogelijk maken aan de originele show. Dat was alleen een behoorlijke uitdaging, zo laat Netflix co-CEO Ted Sarandos weten in een Q&A.

“Een van de moeilijkste castinguitdagingen in de geschiedenis van onze originele programmering was: wie gaat Monkey D. Luffy spelen? Godoy zat recht onder onze neus, in onze familie van talenten. We ontdekten hem een paar jaar geleden en hadden hem gecast in een geweldige Mexicaanse serie genaamd Who Killed Sara? En toen konden we hem hierin casten en nu is hij een wereldwijde superster.”

Groen licht voor One Piece seizoen 2

De live-action serie van One Piece is zo’n groot succes op Netflix, dat het bedrijf al groen licht heeft gegeven voor een nieuw seizoen. Dat nieuws werd bekendgemaakt door Eiichiro Oda zelf, in een videoboodschap aan fans.
Het is nog wel even de vraag wanneer seizoen 2 op Netflix kan verschijnen. Momenteel is er nog een staking gaande onder acteurs in Hollywood, waardoor veel projecten stil liggen.