WhatsApp maakt chats met onbekende nummers makkelijker

News
vrijdag, 21 juli 2023 om 15:30
whatsappf1587666674
WhatsApp heeft SMS voor veel Nederlanders vervangen, maar daar is WhatsApp net niet helemaal op gebouwd. De dienst ging er bijvoorbeeld vanuit dat je eigenlijk altijd met contacten chat. Nu kun je ook makkelijk met een onbekend nummer chatten.
De meeste mensen appen waarschijnlijk vooral met familie en vrienden. Maar er zijn ook veel bedrijven en instanties die bereikbaar zijn via WhatsApp. Maar om daar daadwerkelijk een chat mee te beginnen moest je ze opslaan in je contactenlijst, of een speciale link gebruiken die de chat opende.
Dat gaat per direct veranderen in de Android en iOS-versies van WhatsApp (via WABetaInfo). Wanneer je een nieuwe chat start kun je nu zoeken op nummers die niet in je contactenlijst staan. Zolang er aan het nummer dat je invult een WhatsApp account is verbonden kun je op die manier iemand bereiken.
Dat heeft zo zijn voordelen. Niet alleen is het veel makkelijker als je een keer een bedrijf moet appen, maar het voorkomt ook dat iemand jouw profielfoto kan zien. Pas als je iemand opslaat in je WhatsApp-contactenlijst kan diegene namelijk je profiel bekijken. Ook kun je nu voorkomen dat je telefoon op den duur vol staat met nummers waarmee je maar een paar keer hoefde te appen.

Wanneer kun je onbekende nummers invullen in WhatsApp?

Veel van dit soort WhatsApp features zijn een tijdje in bèta voor ze uitkomen, maar dat is dit keer niet het geval. De uitrol is al bezig en is geen speciale update aan verbonden. Wel is het waarschijnlijker dat je de functie kan gebruiken als je app up to date is.